Üdvözöljük! | Nyitva: H-P 9-17, Szo: 10-14, V: zárva | Online rendelés: 0-24 óra
Ügyfélszolgálat: +36 70 434 3414 +36 20 267 5142
Kosár (0 tétel) Összesen: 0 Ft
A Kosár tartalma  

Összesen: 0 Ft

Miért válassz minket?
  • 27% ÁFA tartalom
  • 100% Magyar tulajdonú cég
  • Több mint 10 év tapasztalat
  • Biztonságos rendelésfolyamat
  • Könnyen érvényesíthető garancia
  • Több ezer elégedett vásárló
  • Futár szolgálat
  • Európai készülékek 24 hónap garanciával
Telefon típusok
Szűkített keresések
Partnereink

Fogyasztó Barát
Fogyasztóbarát Mobilbirodalom mobil webshop

A SZERZŐDÉSES JÓTÁLLÁSRA VONATKOZÓ TUDNIVALÓK

A mobilbirodalom.com webáruház a Vásárló felé közvetlen jótállást vállal az általa vásárolt mobiltelefonra teljeskörűen (hardware+szoftver) 1 évig illetve választásától függően a 2 éves garanciával plusz 1 év szoftvergaranciával. A garancia időtartama a garancialevélben feltüntetett időig érvényes. 14 munkanapon belüli pénzvisszafizetési garanciát vállalunk amennyiben az adott készüléket bevizsgáló szakszervíz sem külső sem belső sérülést-beavatkozást nem állapít meg. 3 munkanapon belüli cseregaranciás terméket 72 órán belül kicseréljük amennyiben a raktárkészlet lehetővé teszi. Ennek fontos feltétele, hogy a készülék sérülésmentes legyen, beleértve a tartozékokat és a dobozt is. Bármelyik feltétel meghiúsulása esetén csak garanciális javításra tudjuk átvenni az adott készüléket.

A szerződéses jótállási idő alatt a mobilbirodalom webáruház külön díj felszámítása nélkül a hibás teljesítés kizárólagos jóvátételeként saját döntése szerint vagy megjavítja vagy kicseréli a hibásnak bizonyult terméket. A mobilbirodalom által vállalt jótállás a szerződéses jótállási idő végével minden körülmények között lejár. Közvetlen a vásárlóval szemben semmilyen más hallgatólagos vagy kifejezett jótállás nem köti a Mobilbirodalom webáruházat. Ha a terméket a vásárló nem fogyasztóként vásárolta, a mobilbirodalom.com webáruház nem vállal semmiféle jótállást vagy szavatosságot a termék használatára vagy minőségére vonatkozóan.

A fogyasztóvédelmi törvény szerint az eladónak törekednie kell arra, hogy a kijavítás vagy kicserélés legfeljebb 15 napon belül megtörténjen. Az eladó mentesül a szavatosság alól,amennyiben megfelelően bizonyítja, hogy a termék nem rendeltetés szerűen volt használva. Javítási idő alatt cserekészüléket nem biztosítunk. A javításhoz csak új alkatrész használható fel. Ha a javítás során kiderül, hogy a bejelentett hiba nem hardware eredetű, helytelen kezelés, vírus ún. főzött rom okozza, úgy cégünk a fenntartja a jogot magának, hogy a mindenkori rezsióradíjat felszámítsa.

Céges vásárlóink az elállási joggal a fogyasztóvédelmi törvény szerint nem élhetnek.

A jogszabály által előírt kivételektől eltekintve a mobilbirodalom.com webáruház semmilyen körülmények között nem vállal felelősséget a termék meghibásodása által okozott károkért illetve adatvesztésért,továbbá nem vonható felelősségre a hibás termék használatából illetve a termék használatának kieséséből eredő előre nem látható vagy következményes károkért, beleértve többek között de nem kizárólagosan az elmaradt hasznot és a nem vagyoni károkat, így a kényelmetlenséget a kereskedelmi veszteséget kiesett nyereséget vagy megtakarítást.

A javítási helyről - garanciáról

A javítási igényt telefonon kérjük bejelenteni. Diszpécserünk tájékoztatja minden esetben vevőinket a további teendőkről.
Budapesti ügyfelek és vidéki ügyfeleknek sem kell mást tennie, mint postai küldeményként a 1038 Budapest Körtvélyes u. 13. szám alá elküldeni a hibás készülékeket.

A készülékeket csak abban az esetben van módunk átvenni, ha a csomagolás sértetlen. A termék oda vissza szállításáról a vevőnek kell gondoskodnia,ennek költsége a vevőt terheli. Utánvétes csomagokat nem áll módunkban átvenni!

A javított készülékeket Budapesten saját futárunkkal juttatjuk vissza a vevőhöz, a vidéki vevőinkhez pedig postai küldeményként juttatjuk el.

Mire nem vonatkozik a jótállás ?

A tartozékokra ( Töltő headset és adatkábel )

A rongálásból a nem rendeltetés szerű használatból beavatkozásokból javításokból eredő károkra és hibákra.

A helytelen használatból, hanyagságból, balesetből eredő meghibásodásokra és károkra, illetve a nem kompatibilis eszközökből eredő károkra.

A mobilszolgáltató lefedettségi, minőségi hibáiból eredő károkra - hibákra.

A nedvesség, folyadék vagy ráöntött élelmiszer következtében jelentkező hibákra és károkra.

A rendeltetésszerű használat során bekövetkező karcolásokra vagy károsodásokra a készülék felületén.

Megjegyzés : A készülékhez használt akkumlátor üzemideje 200 töltésig nyújt optimális teljesítményt. A nem gyári töltővel végzett töltés károsodást okozhat a készülékben és az akkumlátorban is, amely garanciavesztéshez vezethet.

A jótállási jegyről :

Ön a jótállási igényét a vásárolt termékhez mellékelt jótállási jeggyel érvényesítheti ,ezért kérjük gondosan őrizze meg. Elveszett megrongálódott garanciajegyet nem áll módunkban pótolni. A jótállási jegyen történő bármilyen utólagos javítás, átírás, törlés vagy valótlan adatok bejegyzése a jótállási jegy érvénytelenségét vonja maga után.

A Jótállási és javítási határidőről :

A jótállás időtartama a vásárlás napjával kezdődik. A garancia meghosszabbodik a szervizben töltött időtartammal. A vásárló az észlelt hibát a lehető legrövidebb időn belül köteles jelezni cégünk felé. Amennyiben ez elmarad, az ebből adódó károk a vevőt terhelik.

Elérhetőségeink : info@mobilbirodalom.com +36 70 434 3414

Mobilbirodalom kártyafüggetlen márkás telefonok olcsón
A garanciális meghibásodást kérjük telefonon bejelenteni, diszpécserünk tájékoztatja a teendőkről.
Egyeztetést követően, a javításra váró készüléket webáruházunk szervizpontjára adhatják le, vagy küldhetik vissza.

Budapest 1205 Budapest, Alpár utca 2.
(Utánvéttel küldött csomagokat szervizpontunk nem vesz át.)

Garanciális ügyintézés: +36 30 651 2490

Legfrissebb három mobil hírünk:


További mobil híreink >>